Wolny wybieg...

Jaja od kur, które w ciągu dnia mają stały dostęp do wybiegu i naturalnych pastwisk. Jajka od takich kur charakteryzują się obniżoną zawartością cholesterolu i wyjątkowym smakiem.

 

Jednym z podstawowych warunków by wyprodukować smaczne i zdrowe jajo jest odpowiednie żywienie kur. Dlatego też ferma drobiu I.T. Wichuccy posiada zgłoszoną oraz zatwierdzoną nadaniem numeru przez Powiatowego Lekarza Weterynarii PIW przy fermową mieszalnię pasz na własne potrzeby. Pasze robimy według receptur uzgodnionych z doradcą żywienia drobiu, w których ponad 70% to czyste ziarno m.in. kukurydzy, pszenicy. Dodajemy również susze z lucerny. W żywieniu nie stosujemy żadnych mączek ani rybnych ani mięsno- kostnych, nie dodajemy śruty rzepakowej, antybiotyków a także innych stymulatorów.

 

W związku z tym, że pasza jest mieszana w dniu spożycia, nie stosujemy żadnych konserwantów przedłużających termin ważności do spożycia.

 

W kurniku, gdzie hodujemy kury na wolnym wybiegu, kury dostają również świeże oraz suszone zioła zawieszane w pękach na werandzie, do których kury mają swobodny dostęp.

 

 

 

Copyrights © UNI-ROL
Mapa serwisu
Wykonanie: www.elkomtel.pl